Budapest
1164 Művezető u. 7.

A fogpótlások készítésekor nagy hangsúlyt fektetünk a preparálandó fogak egészségére, a tartósságra, a stabilitásra, az egészséges rágófunkció helyreállítására, az esztétikára és a páciens elégedettségére.

Rendelőnkben a készíthető fogpótlások teljes palettája elérhető:

 • Rögzített (fix) fogpótlások készítése - fémkerámia koronák és hidak
 • Rögzített fémmentes fogpótlások készítése - cirkónium-kerámia koronák és hidak, gradia inlay-ek
 • Implantátumon elhorgonyzott fogpótlások - fémkerámia és fémmentes cirkónium-kerámia koronák és hidak, melyek fogászati implantátumokon kerülnek elhorgonyzásra
 • Kombinált fogpótlások - fix és oldható kapcsolattal rögzített kivehető fogpótlások
 • Oldható kapcsolattal rögzített fogpótlások
 • Teljes kivehető fogpótlások
 • Ideiglenes fogpótlások készítése a végleges koronák, hidak elkészültéig

Fogpótlásaink elkészítése során arcíves regisztrációt végzünk még a munkafolyamat legelején, így biztosítva a tökéletes funkciót és az esztétikus archarmóniát.

Fémkerámia és fémmentes cirkónium-kerámia koronák

A fémkerámia koronák elsősorban a hátsó régióban lévő sérült, letört fogak esztétikus felépítését segítik. Fontos megemlíteni, hogy a legszebb kerámia korona is csak egészséges fogra helyezhető fel.

Ha a fog nem egészséges, akkor a kezelőorvos első lépésként helyreállítja a fog állapotát. A fémkerámia koronák néhány napon belül elkészülnek és tökéletesen illeszkednek fogai színéhez és alakjához.


A fémkerámia hidak segítségével a foghiányok tartós, esztétikus és költségkímélő pótlása oldható meg. A híd kettő, vagy több pillére a foghiányt határoló, előkészített – lecsiszolt – fogak, a híd teste pedig a foghiányt áthidaló pótfogak (koronák). Maga a híd a fogtechnikus által készített fém vázból, és a rárétegezett, esztétikus kerámia leplezésből áll. Az így elkészített híd tartós megoldást jelent, élettartama 8-10 évre becsülhető.

A fémmentes cirkónium koronák, hidak a ma ismert legtartósabb és legesztétikusabb fogpótlások.  A cirkónium kerámia koronák ugyanis fényáteresztő tulajdonságuknak köszönhetően ugyanolyan természetesnek hatnak, mint saját fogaink.

A cirkónium-kerámia fogpótlások készítésének esztétikai szempontból kiemelt fontossága elsősorban a frontrégióban készítendő koronák, hidak esetén van.
A cirkónium-kerámia koronák másik kiemelkedő előnye, hogy fémmentes kialakításának köszönhetően fémallergiások is viselhetik.

 

 

A koronák és hidak elkészítésének folyamata:


 1. Első alkalommal egy személyes vizsgálat és konzultáció keretében kezelőorvosunk elkészíti pontos kezelési tervét. Előre meghatározzuk a készítendő fogpótlás típusát, mértékét, az egyes fogpróbák időpontjait, hogy Ön is pontosan tervezhesse a kezelés folyamatát. A kezelést az előzetes, pontos tervezés után kezdjük meg. A kezelés folyamata a következő:

 2. 1. Az első kezelési napon fogorvosa előkészíti a hidat tartó pillérfogakat. Ha azok nem Azonnali_implantacioegészségesek, akkor a kezelőorvos első lépésként helyreállítja azok tartósságát, ilyenkor gyökérkezelés szükséges.
 3. 2. Ezután lenyomatot vesz. A lenyomat alapján elkészül az előkészített fogakra pontosan illeszkedő váz, melynek pontosságát a vázpróba alkalmával ellenőrizzük.
 4. 3. Ezután a fogtechnikus a fogorvos utasításai alapján kidolgozza a páciens számára a fogaihoz színben és formában legharmonikusabban illeszkedő kerámialeplezést, amit az úgynevezett mattpróba során szintén leellenőrzünk.
 5. 4. A végső bepróbálás után a páciens előkészített fogaira beragasztjuk a fogpótlást.
 6. 5. Komplett, teljes körhíd pótlások esetén a kezelést megelőző tervezési szakaszban fogorvosunk kérésre mosolytervező szoftver alkalmazásával előre látványtervet készít a készítendő fogpótlásról. Ön milyen mosolyt szeretne?

 

Fogpótlások készítése esetén nagy figyelmet fordítunk arra, hogy amíg új koronája vagy hídpótlása készül, ideiglenes fogpótlással lássuk el. Az ideiglenes koronáknak, hidaknak köszönhetően hétköznapjait a megszokott rend szerint élheti.

 

Implantátumokon elhorgonyzott koronák, hidak

Szóló foghiány pótlása implantátumon rögzített koronával: Kisebb, szóló foghiányok pótlásakor az implantátumoknak köszönhetően elkerülhetjük a foghiányok körül lévő egészséges fogaink lecsiszolását, hiszen a korona pilléreként a foghiány helyére beültetett implantátum szolgál. 

Kiterjedt foghiányok, a fogpótlás szempontjából stratégiai jelentőségű pillérfogak hiánya esetén nehéz döntés előtt állunk: meg kell barátkoznunk a kapcsos, a kivehető, a protézis szavakkal vagy létezik más megoldás?
A későbbi magas színvonalú fogpótlás elkészítése szempontjából fontos, hogy megfelelő - stratégiai - pillérek rendelkezésre álljanak. Ha a feltételek adottak, a szájsebészeti kisműtétet vállalva fogászati implantátum beültetésével fix fogpótlás készítésére is van lehetőség.

A fogászati implantáció feltételeinek megléte egyéni mérlegelés tárgyát képezi, ezért a kezelési terv felállításához mindenképp személyes találkozóra, fogorvosi vizsgálatra és ún. panoráma röntgen-felvételre van szükség.

Két-három implantátumon rögzített híd készítése:
Amennyiben Ön kiterjedtebb, oldalanként min. 2-3 vagy akár 5 hiányzó fogat jelentő foghiányt szeretne pótoltatni, az implantátumok segítségével megoldható, hogy rögzített koronát vagy hidat készítsünk a saját, ép fogak lecsiszolása nélkül. 

 

 

Kiterjedt foghiány esetén négynél több implantátummal rögzített híd készíthető. 

Kiterjedtebb vagy akár teljes foghiány esetén négy implantátumra stéges kivehető fogsor készítése  lehetséges 

Kiterjedt foghiány esetén, hat-nyolc darab implantátumra egyes esetekben az implantátumokra 4-7 munkanap elteltével körhíd készíthető . 

Implantációs fogpótlások az esztétikai zónában