Budapest
1164 Művezető u. 7.

A láthatatlan fogszabályozás áttetsző, biokompatibilis sínekkel történik, rögzített készülék alkalmazása nélkül.

 

Milyen esetben alkalmazható a láthatatlan fogszabályozó készülék?

A fogsorra felhelyezett „láthatatlanfogszabályozó sínek a kívánt eredmény eléréséhez egy 3D technológiát alkalmazó fogmozgató szoftverrel előre megtervezett irányba mozgatják a fogakat. A fogszabályozó sínekkel történő ún. láthatatlan fogszabályozást kisebb fogazati, harapási eltérések esetén ajánljuk.

A digitális technológián alapuló "láthatatlan" fogszabályozási eljárás hatékony megoldást jelent a fogtorlódások, fogív szűkület kezelésére, a fogak közötti rések zárására, nyitott- és fedőharapás megoldására, keresztharapásos esetek kezelésre is.

A hatékonyság mellett a prémium kategóriás láthatatlan fogszabályozási technológia kiemelkedő előnye az esztétikai faktor. A kezelés során a fogak sem külső, sem belső oldalán nem szükséges a klasszikus értelemben értendő fogszabályozó készülék.

Az első konzultációtól a tökéletes mosolyig: A kezelés folyamata lépésről-lépésre
  1. 1. Első konzultáció, állapotfelmérés, röntgenfelvételek készítése, lenyomatvétel (Az elkészült felvételek, lenyomat, páciensfotók alapján készül a fogszabályozási folyamat lehetséges alternatíváinak modellezése.)
  2. 2. Egy héttel a konzultációs időpont után a páciens és fogszabályozó szakorvosunk egyezteti a fogszabályozási folyamatot. (Tervezés)
  3. 3. Az elfogadott terv után elkezdődik az első fogszabályozó sínek legyártása, melyre egy hét szükséges.
  4. 4. Szakorvosunk átadja az elkészült síneket és gyakorlati tanácsokkal látja el páciensünket.

A kezelés során havonta szükséges kontrollon megjelenni. A kontroll alkalmakor állcsontonként 2 db új sín készül. A síneket kéthetente szükséges cserélni.

A készülék elsősorban kisebb fogazati, harapási eltérések helyreállítására javasolt.

 

A láthatatlan fogszabályozó kezelés teljes időtartama min. 3-4 hónap, de a fogazati rendellenesség mértékétől függően változó.

A sikeres és hatékony kezelés érdekében pácienseinknek javasoljuk, hogy a fogszabályozó síneket napi 20-22 órán keresztül viseljék. A sínek étkezés közben könnyedén kivehetők, könnyen tisztántarthatóak.

Fontos, hogy a kezelés hosszú távú sikeressége nagymértékben függ a páciens együttműködésétől, a kezelési terv pontos betartásától.

 

A kezelés háttere

A láthatatlan fogszabályozó sínek elkészítése során a ma ismert legkorszerűbb technológia kerül alkalmazásra.

A foglenyomatokat a labor szkenner segítségével digitalizálja és a már digitalizált foglenyomat alapján egy 3D fogmozgató szoftver segítségével kerül megtervezésre a fogszabályozási folyamat és a kívánt végcél.

A grafikus szoftverrel tervezett lépéseket, a fogszabályozó sínekhez szükséges modelleket kézi előállítás helyett, maximális pontossággal, 3D-s nyomtatóval készítik.

Az elkészült műanyag sínek a fogsort beborítva és a megfelelő pontokon nyomást gyakorolva állítják megfelelő pozícióba a fogakat.

 

A láthatatlan fogszabályozással kapcsolatban további információért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.