Budapest
1164 Művezető u. 7.

Ön szerint milyen a szép mosoly? Ön milyet szeretne?


Megnyerőt? Ragyogót? Kedveset? Szexiset? Vagy mindezt egyszerre?

A fenti jellemzők csupán szubjektív fogalmak.

mosolytervezes main

A mosoly esztétikája szabályszerűségeken alapul, melynek a legfontosabb eleme a felső frontfogak formája, állása, színe. Küllemüknek harmonizálniuk kell az arc formájával, karakterisztikus elemeivel, a bőr színével.

Napjainkig a fogorvos és a fogtechnikus bizonyos szabályoknak megfelelően, de mégis inkább a saját esztétikai, művészi érzékeikre hagyatkozva tervezték a fogak formáját, állását, színét.

A végső eredmény már csak a fogpótlás elkészülte után vált láthatóvá, ezért  nem mindig sikerült elérni a megfelelő esztétikai hatást. Ez minden esetben a fogpótlás készítésének az ismétléséhez vezetett, ami kellemetlen volt mind a páciens, és mind a fogorvos és fogtechnikus számára. 

A mosoly ma már tudatosan, pontos szabályok szerint tervezhető. A tervezés eredménye szimulálható egy specális számítógépes program segítségével, így a fogtechnikus nem csak írásos, vagy szóbeli utasításoknak megfeleően, de pontos látványterv alapján készíti el a fogpótlást.

A módszer nagyszerű előnye, hogy a páciens is meg tudja tekinteni, együtt tudja tervezni fogorvosával, hogy milyen lesz a mosolya az új fogaival.

 

 

 

Mosolytervezs-ragyogA tervezés menete a következő:
  1. 1. a fogorvos portréfotót készít a páciensről
  2. 2. a fotót beilleszti a mosolytervező számitógépes programba
  3. 3. a programban a meglévő fogak helyére a legmagasabb esztétikájú fogakat illesztjük be
  4. 4. összehasonlítjuk az eredeti és  a tervezett mosolyt, ha kell, változtatunk rajta
  5. 5. a páciens és a fogorvos által elfogadott látványtervet az Interneten keresztül elküldjük a fogtechnikusnak

A tervezés és kivitelezés eredménye egy Ön által elképzelt, és a fogorvosa által megtervezett esztétikus, ragyogó mosoly.