Budapest
1164 Művezető u. 7.

PeriotestMNapjainkban különböző klinikai adottsággal rendelkező páciensek számos implantátumrendszer alkalmazása közül választhatnak. Pácienseink nagyobb biztonsága, valamint a hosszú távon sikeres implantációs fogpótlások készítése érdekében nemcsak arra fordítunk kiemelt figyelmet, hogy a kezelések során kizárólag nemzetközileg elismert, bizonyítottan biztonságos, prémium implantátumokat alkalmazzunk, hanem arra is, hogy az implantációt követően a hagyományos manuális ellenőrzési módon kívül, a beültetett implantátumok stabilitását kalibrált, Periotest mérőműszerrel is ellenőrizzük.

A rendelőnkben alkalmazott, nemzetközileg elfogadott és elismert Periotest készülék segítségével bármely típusú implantátum stabilitását mérhetjük, a pontos mérési adatoknak köszönhetően az implantációs kezelés minden fázisában egyértelműen meghatározható a beültetett implantátumok stabilitása, mely nagyobb biztonságot jelent mind a kezelőorvos, mind a páciens számára.

A Periotest mérőműszer által mutatott értékek egy -8-+50-ig terjedő értékskálán értelmezhetőek. A mérések végezhetők közvetlenül az implantáció után – ekkor ellenőrizzük az implantátumok ún. primer stabilitást -, az implantátum felépítmények behelyezése után, a végleges fogpótlások rögzítése előtt valamint a további kontroll alkalmak során is, így az implantátumok sikeressége hosszú távon követhető.

Hogyan történik az implantátumok stabilitásának mérése a Periotest készülékkel? 

Az implantátumok stabilitásának ellenőrzése 4 másodpercen belül elvégezhető. A Periotest készülék megkocogtatja a beültetett implantátumot és a -8- +50-ig terjedő értékskálán mutatja a megfelelő értéket. Minél alacsonyabb a mért érték, annál nagyobb az implantátum stabilitása a csontban.
Periotest készülék által mért értékek jelentése:
-8-tól 0-ig: Jó osszeointegráció; az implantátum integrálódott a csontba és azonnal terhelhető.
+1-től +9-ig: Szükséges a klinikai felülvizsgálat, az implantátum terhelése még nem lehetséges
+10-től +50-ig: Nem kielégítő osszeointegráció, nem szabad az implantátumot terhelni