Telefon

Hívjon minket bizalommal

Általános fogászat

Általános fogászat

Professzionális fogászati kezelések gyakori problémákra

tovább olvasom

Alapgondolatok

A leggyakoribb fogászati panasz a szuvas fog és az ezzel járó fájdalom, érzékenység.

A szuvas fogra adott általános megoldás a fog esztétikus töméssel való ellátása. Gyakran sajnos olyan méretű a fog romlása (destruációja) a szuvasodás következtében, hogy a tömés már nem mindig elegendő.

Ha már a fog belsejében található fogbélszövet is érintett, akkor gyökérkezelés válhat szükségessé.

A szakszerű gyökérkezelés ma már egy speciális precíziós eljárássá vált, amióta a fejlődő technológia segítségével a mikroszkópikus méretű gyökércsatornákat is fertőtleníteni tudjuk.

A gyökérkezelt fogak ugyanakkor törékennyé válhatnak és ha nincsenek kellő védelemmel ellátva, a rágás során akár el is törhetnek úgy, hogy a törés után a fog felépítésére már nincs lehetőség. A gyökérkezelt fogakat ezért gyakran esztétikus koronával látjuk el, hogy a törésveszélyt minimálisra csökkentsük. 

A fogak hosszú távú megtartásának érdekében fogászatunkon a következő kezeléseket alkalmazzuk:

  1. Esztétikus tömések és restaurációk
  2. Általános és mikroszkópos gyökérkezelések
  3. Hagyományos és Procera fogpótlások készítése
  4. Dentálhigiénés kezelések, fogkőeltávolítás
  5. Fogfehérítés
  6. Gyermekfogászati kezelések
  7. Általános szájsebészet

Esztétikus tömések, restaurációk

A ma elérhető modern fogászati tömőanyagok segítségével a fogtömés szinte észrevehetetlenné tehető, a fog pedig újra egészségessé válik. 

Alapgondolatok
A leggyakoribb fogászati panasz: a szuvas fog

Az esztétikus tömőanyagok lehetővé tették az amalgám tömések teljes kiszorítását a fogászati eljárásokból. Ma már kizárólag a fogak színével megegyező, fényre kötő, kompozit töméseket kínálunk pácienseinknek, melyek segítségével a fogak eredeti formája és színe is helyreállítható.

Az esztétikus tömések kopásállósága kiváló, a fog zománcával gyakorlatilag egyenértékű. A tömőanyagban speciális hullámhosszú polimerizációs lámpa fényére gyorsan szilárdulnak meg a részecskék, így a kezelés után akár azonnal is ehet a páciens.
Kezelőorvosaink a legjobb minőségű tömőanyagokat használják, az eljárás során pedig színpalettából választják ki a fogaival megegyező színt. Adódhatnak esetek, mikor több réteg különböző színárnyalatból alakítjuk ki a fog eredeti színével, formájával megegyező természethű, esztétikus restaurációt.  

Rendelőnkben az esztétikus fogtöméseket háromszoros nagyításban, ún. loupe használata mellett végezzük.

Gyökérkezelések

Gyökérkezelés
Sokszor a krónikus fog körüli gyulladások “véletlenül” derülnek ki

Mikor és miért szükséges a gyökérkezelés?

A fogban lévő mély szuvasodásból baktériumok juthatnak a fog gyökércsatorna-rendszerébe, ahol az itt lévő lágy szövetekben, azaz a fogbélben (vérerek, idegek, kötőszövet) gyulladást okozhatnak.

Az akut fogbélgyulladás nagy fájdalommal jár, ilyenkor sürgős ellátásra szorul a páciens.

Sokszor a krónikus fog körüli gyulladások “véletlenül” derülnek ki egy-egy panoráma röntgen-felvétel készítése és elemzése során. Ezek a fájdalommentes, tünetnélküli gyulladások később fellángolhatnak, komoly fájdalmat, az arc megduzzadását is okozhatják.

Egyes esetekben ez a gyulladásos folyamat lassan zajlik, mely során a fogbél szinte tünetek nélkül elhal és a fertőzött gyökércsatornából baktériumok jutnak a foggyökér körül lévő szövetekbe, ahol krónikus gyulladást okoznak, ami akár hosszú évekig is tünetmentes lehet. Ez a foggyökér körüli csontszövet károsodásához és végső soron a fog elvesztéséhez vezet. Gyulladásos gócként más betegségeket okozhat a szervezetben (pl.:izületi gyulladást, szemészeti problémákat, vesegyulladást, hajhullást, stb.).

A gyökérkezelés során a gyulladásos folyamatok megszünetetésével hosszú távon megőrizzük (konzerváljuk) a fogakat a funkció (rágás, beszéd) és az esztétikum (mosoly) érdekében. 

 

Mikroszkópos gyökérkezelések

A mikroszkópos gyökérkezeléssel azok a fogak is sikeresen kezelhetők, amelyek a hagyományos, szabad szemmel történő gyökérkezeléssel már nem lennének megmenthetőek.

Tudjuk, hogy a gyökérkezelés precizitása döntően meghatározza a gyökérkezelt fog sorsát, éppen ezért rendelőnkben irányelvként tűztük ki a precíz gyökérkezelést. Folyamatos hazai és nemzetközi képzéseken vesznek részt fogorvosaink és a legkorszerűbb eszközökkel, felszereltséggel dolgozunk.

Speciális mikroszkóp beszerzéséről is gondoskodtunk, melynek köszönhetően rendelőnkben lehetőség van arra, hogy ezen kezeléseket akár huszonötszörös nagyításban végezzük, ami lehetővé teszi a fog gyökércsatorna rendszerének alapos tisztítását. A szabad szemmel nem — és gyakran röntgen által sem — látható gyökérrepedések is láthatóvá válnak, így elkerülhető, hogy olyan fogat próbálunk megmenteni, amit már nem lehet a gyökér törése miatt.  A mikroszkóp használatának másik komoly előnye, hogy olyan nehezen megoldható esetekben is tudunk sikeres gyökérkezelést végezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

Mikroszkópos gyökérkezelés
Mikroszkóppal olyan esetekben is lehet sikeres gyökérkezelést végezni, ahol a hagyományos gyakorlat csődöt mond

Bővebben a gyökérkezelésekről a Tudástárban olvashat.

Dentálhigiénés kezelések

Gyökérkezelés
A fogkő eltávolítása kedvező esztétikai előnyökkel is jár
 

Professzionális szájhigiénés kezelés /
Fogkőeltávolítás polírozással, szájhigiénés tanácsadással 

A fogkő a lepedékre kiváló, nyálban található ásványi sók képződménye. Felületén aktív baktériumflóra van, ami ínygyulladást, súlyosabb esetben fogágygyulladást okozhat - ezért fontos a rendszeres fogászati szűrés során észlelt fogkő eltávolítása.

A fogkő nagyon könnyen megfestődik a kávé, cigaretta, ételek pigment anyagaitól, eltávolítása így kedvező esztétikai előnyökkel is jár.

A fogkőeltávolítást megelőzően dentálhigiénikusunk megvizsgálja, szükség esetén panoráma röntgenfelvételt készít, valamint szájhigiénés tanácsokkal látja el.

A dentálhigiénés kezelésekről és folyamatukról bővebben a Tudástárban olvashat.

Gyermekfogászat

Gyermekfogászati kezelések

A szülő legnagyobb kincse a gyermeke, és a gyermeke egészsége. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a kicsik egészséges lelki, szellemi és testi fejlődése érdekében. A terhesség alatt magzatvédő vitaminokat szedünk, születése után lelkiismeretesen kötelező védőoltásokkal óvjuk a betegségektől.

Tanítjuk járni, beszélni, étkezni. Bababarátokra teszünk szert, hogy mihamarabb megérezze a közösség és a kapcsolatok fontosságát. Komoly alapossággal választunk óvodát, iskolát, szakköröket mérlegelve milyen adottságokkal rendelkezik gyermekünk és hol fogja a legjobban érezni magát az elkövetkezendő jó pár évben. És ezzel az alapossággal választunk gyermekorvost és fogorvost is.

Rendelőnkben tapasztalt, kedves, türelmes szakorvossal, barátságos környezetben várjuk a legkisebbeket is.

A gyermekek fogát érintő számos kérdésről és válaszról a Tudástárban olvashat.
 

Gyermekfogászat
Türelmes szakorvossal, barátságos környezetben várjuk a legkisebbeket is

 

Általános szájsebészet

Bölcsességfogak eltávolítása

Fogfejlődési rendellenesség során leggyakrabban az alsó, felső bölcsességfogak, de más fogak is beszorulhatnak vagyis nem megfelelő helykínálat esetén nem törnek elő. Gyakran feszítő, fájdalmas tüneteket okoznak, amikor a többi fogat nyomják.

Ha előtörésükre nincs lehetőség, akkor eltávolításuk a fogtorlódás, a fellépő gyulladás megelőzése miatt nagyon fontos. A bölcsességfog eltávolítása helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen történik, de lehetőség van aneszteziológus szakorvos közreműködésével ún. iv. szedációban mind a négy bölcsességfog egyszerre történő eltávolítására is.

Bölcsességfog eltávolítása
Fogfejlődési rendellenesség során a bölcsességfogak gyakran feszítő, fájdalmas tüneteket okoznak


 

Gyökércsúcsi gyulladások megszüntetése

Mikor szükséges és hogyan történik a gyökércsúcs resectio?
A gyökércsúcs resectio a fog megmentése érdekében végzett kisműtét, melynek célja a gyulladásos folyamatot okozó, gyökérkezeléssel nem elérhető gyökércsúcsi gyulladásos gócforrásának eltávolítása. A gyökércsúcs eltávolítása előtt a gyökértömött fogak esetén a gyökértömést ki kell cserélni, a gyökértömés nélküli fogakat gyökérkezelni kell.

Gyökércsúcs resectiora akkor van szükség, ha a többszöri gyökérkezelés is sikertelennek bizonyult. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítés után metszést ejtünk a nyálkahártyán, feltárjuk a gyökércsúcsot és a gyulladt területet eltávolítjuk. A beavatkozást követően 7-10 napon belül varratot szedünk. A csont végleges gyógyulása 6-12 hónapba is beletelhet.

Állcsont cysta eltávolítások

Hogyan vehetem észre, ha fog eredetű cisztám van? Hogyan történik a ciszta eltávolítása?
Az állcsontokban gyakoriak a fogeredetű, jóindulatú ciszták/cysták vagy tömlők, melyek üregét sárga folyadék tölti ki. A ciszta egyik legfőbb jellemzője, hogy folyamatosan nő. Kezdetben észrevehetetlen és sokak számára egy véletlen fogröntgen alkalmával válik észrevehetővé. Ezek vagy gyulladásos eredetűek vagy fogfejlődési zavar során keletkeznek.

Általában tünet- és fájdalommentesen növekednek, a csontot észrevétlenül pusztítva. Vannak esetek mikor a beteg hajhullásra vagy az állon előforduló vörös foltokra lesz figyelmes. Ha Önnél valamelyik tünet jelentkezik, érdemes fogorvosával egy fogröntgent készíttetni. 

Bővebben a szájsebészeti beavatkozásokról és az azt követő teendőkről a Tudástárban olvashat.

Kapcsolódó Tudástár tartalmak

Szolgáltatásaink bemutatásánál törekedtünk a kellő tömörségű, alapvető ismeretek megosztására, de van, amikor érdemes bővebben elmélyedni az egyes témákban. A tudástárban minden információt megtalál, amit a fogak kapcsán tudni érdemes

tovább a tudástárba

Áraink

Konzultáció / Röntgen felvételek
Fogászati röntgen
5.000 Ft
Digitális panorámaröntgen
8.000 Ft
Teleröntgen
8.000 Ft
CT felvétel (8-11 cm)
20.000 Ft
CT felvétel (5 cm)
15.000 Ft
Konzultáció
7.000 Ft
Kontroll vizsgálat
7.000 Ft
Konzerváló fogászati kezelések
Fényre kötő esztétikus fognyaki tömés
25.000 Ft
Frontfogak esztétikus tömése Estelite Asteria tömőanyaggal:
Fényre kötő esztétikus tömés egyfelszínű
29.000 Ft
Fényre kötő esztétikus tömés kétfelszínű
31.000 Ft
Fényre kötő esztétikus tömés több felszínű
35.000 Ft
Élpótlás szilikon sablonnal
50.000 Ft
Premoláris fogak esztétikus tömése:
Fényre kötő esztétikus tömés egyfelszínű
30.000 Ft
Fényre kötő esztétikus tömés több felszínű
32.000 Ft
Moláris fogak esztétikus tömése:
Fényre kötő esztétikus tömés egyfelszínű
32.000 Ft
Fényre kötő esztétikus tömés több felszínű
38.000 Ft
Kofferdam felhelyezése (nem szükséges minden esetben):
6.000 Ft
Gyökérkezelések
Frontfogak gyökérkezelése:
Gyökérkezelés – fogbél megnyitása, a gyökércsatorna tisztítása
21.000 Ft
Gyökérkezelés – gyógyszeres zárás
8.500 Ft
Gyökértömés
26.000 Ft
Premoláris (kisörlő) fogak gyökérkezelése:
Gyökérkezelés – fogbél megnyitása, a gyökércsatornák tisztítása
28.000 Ft
Gyökérkezelés – gyógyszeres zárás
10.000 Ft
Gyökértömés
29.000 Ft
Moláris (nagyörlő) fogak gyökérkezelése:
Gyökérkezelés – fogbél megnyitása, a gyökércsatorna tisztítása
31.000 Ft
Gyökérkezelés – gyógyszeres zárás
14.000 Ft
Gyökértömés
32.000 Ft
Gyökérkezelés – elektromos bemérés, röntgen
9.000 Ft
Gyökérkezelés – ultrahangos tisztítás
9.000 Ft
Gyökérkezelés – lézeres kezelés
8.000 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása – frontfog
24.000 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása – premoláris (kisörlő) fog
28.000 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása – moláris (nagyörlő) fog
35.000 Ft
Csap eltávolítás – egyszerű csapeltávolítás
27.000 Ft
Csap eltávolítás – komplikált csapeltávolítás
52.000 Ft
Gyökértömés után kontroll röntgen
0 Ft
Kontroll CT (fél-1 éves)
0 Ft
Mikroszkópos gyökérkezelés:
Frontfog mikroszkópos gyökérkezelése
46.000 Ft
Premoláris fog mikroszkópos gyökérkezelése
57.000 Ft
Moláris fog mikroszkópos gyökérkezelése
68.000 Ft
Dentálhigiénés kezelések
Otthoni fogfehérítés (fehérítő sín+fogfehérítő anyag) (nem tartalmazza a fogkőlevételt)
60.000 Ft
Fogkőeltávolítás homokfúvásos polírozással és egyéni személyre szabott szájhigiénés tanácsadásssal
28.000 Ft
Gyermekfogászat
Barázdazárás
17.000 Ft
Mozgó tejfog eltávolítása
10.000 Ft
Tejfog eltávolítása
10.000 Ft
Tejfog tömése cementtel
19.000 Ft
Tejfog pulpotómia (a tejfog gyökérkezelése)
23.000 Ft
Tejfog elcsiszolása, impregnálása
15.000 Ft
Szájsebészeti beavatkozások
Eltávolítások
Fogeltávolítás (extractio)
22.000 Ft
Komplikált fogeltávolítás feltárásból
27.000 Ft
Resectio I. (frontfog, premoláris fog)
60.000 Ft
Resectio II. (többgyökerű, moláris fog)
70.000 Ft
Bölcsességfog műtéti eltávolítása I.
40.000 Ft
Bölcsességfog műtéti eltávolítása II. (nehezített)
45.000 Ft
Cysta eltávolítása állcsontból
40.000 Ft
Sorozatextracio és alveolusplasztika
120.000 Ft
Állcsont augmentációk:
Csontpótlóanyag felhasználása kismértékű csonthiány esetén
85.000 Ft
Sinuslift (csontpótló anyaggal, saját csonttal, membránnal)
250.000 Ft
Állcsont augmentáció műtét csontpótló anyag, saját csont és membrán felhasználásával GBR technika alkalmazásával -1 db implantátum területén
380.000 Ft
Állcsont augmentáció műtét csontpótló anyag, saját csont és membrán felhasználásával GBR technika alkalmazásával – régiónként (2-3 implantátum területén)
550.000 Ft
Lágyrészsebészet:
Implantátum felszabadítás ínyplasztikával, gyógyulási csavarral
11.000 Ft
Gyökérkezelt fog koronahosszabbítása
50.000 Ft
Sinus zárás
25.000 Ft
Kis nyálkahártya műtét
18.000 Ft
Árajánlat minden esetben egyéni kezelési terv alapján készül.
További árakért, egyéb információkért hívja rendelőnket!