Telefon

Hívjon minket bizalommal

Implantáció és Fogpótlás

Implantáció és Fogpótlás

Páciensbarát, innovatív eljárások a kiváló Nobel Biocare és Procera rendszerek alkalmazásával

tovább olvasom

Alapgondolatok

Tudnivalók az implantációról

Hiányzik egy vagy több foga?

Nem szeretné lecsiszoltatni a fogait a foghiány pótlása miatt?

Vagy esetleg problémát okoz a protézise?

A fogászati implantátumok jelentik a megoldást, melyek nagyon hosszú távra, akár egész életre szólnak.
A fogászati implantátum célja a hiányzó fog, fogak gyökereinek állcsontban történő pótlása.
A fogászati implantátum nem más, mint egy olyan speciálisan kidolgozott, nagyon nagy tisztaságú titán csavar, aminek a felszíni megmunkálása lehetővé teszi az állcsontban való rögzülést. Ez helyettesíti a fog gyökerét.
Implantációs fogpótlással ehet - ihat bármit, amit szeretne - a protézisek vagy a foghiányok okozta kellemetlenség nélkül. 

 

Az implantátumok előnyei

 • Tartós, hosszú távú és biztonságos megoldást nyújtanak,
 • Szájüregi komfortérzetet adnak,
 • Megakadályozzák az arc és állcsontok sorvadását,
 • Óvják a meglévő ép fogakat,
 • Gazdaságos megoldást jelentenek a foghiány pótlására,
 • Speciálisan kialakított rendszerek működnek különböző esetek megoldására,
 • Előnyös megjelenést biztosítanak.
   
Alpgondolatok

 

Nobel Biocare

Nobel Biocare implantátumok

Rendelőnkben elsősorban a Nobel Biocare cég implantátumait és a hozzájuk kapcsolódó Nobel Procera CAD-CAM rendszerrel készített fogpótlásokat ajánljuk, melyek a fogászatban prémium minőséget képviselnek és kiterjesztett, komplex garanciális opciókat biztosítanak pácienseink számára. 

Miért ajánljuk a Nobel Biocare implantátumokat?

Azért, mert e cég mögött álló szakmai múlt nagyobb biztonságot jelent a fogászati implantációban.
A Nobel Biocare cég mögötti több, mint 50 éves múlt, szakmai tapasztalat garancia arra, hogy műhelyükben kizárólag biztonságos, hosszú távon sikeres, kiforrott technikai elemek kerüljenek megvalósításra. A Nobel Biocare cég volt a világon az első, amely fogászati implantátumot kezdett gyártani és forgalmazni a világpiacon. Az általuk gyártott implantátumok hosszú távú sikerességéről számos független tudományos vizsgálat tanúskodik. A cég nevéhez fűződő értékek egyet jelentenek a szakmai kiforrottsággal, innovációval és tartóssággal. Implantátumaik közös jellemzője a felszíni csavarmenetek tökéletes kidolgozottsága (makro-design) és a csontszövet számára rendkívül jól befogadható mikro-struktúra (a szabadalom alatt álló Ti-Unite felszín) az állcsont állományban való maximális rögzülése céljából. Ezen kívül az implantátum és a felépítmény közötti kapcsolat finommechanikai szempontból maximális pontosságú, ezért a hosszú távú sikeresség Nobel Biocare implantátumokkal reális elvárás.

Azért, mert a Nobel Biocare innovációs technológiája lehetővé teszi, hogy szakorvosa a legkorszerűbb implantációs eljárást ajánlhassa Önnek.
A Nobel Biocare fejlett innovációs technológiájának köszönhetően implantátumaikkal napjaink legmodernebb implantációs eljárásai valósíthatók meg. Így például lehetőség nyílik arra is, hogy CT felvétel birtokában az implantációs fogpótlás 3D-ben előre tervezhető legyen, és igen nagyfokú pontossággal valósuljon meg maga az implantáció, computer által segített navigációval (ún. vezetett műtét, guided surgery), ami a pácienseink számára nagyobb biztonságot, kiszámítható esztétikai és funkcionális eredményt nyújt.

 

Nobel_Biocare

Azért, mert a világszerte elismert Nobel Biocare minőségbiztosítási rendszere garantáltja a prémium minőséget
A magas minőség mellett elkötelezett Nobel Biocare cég garanciát vállal az általa gyártott eszközök anyagtisztaságáért, minőségéért és tartósságáért. 
Az implantátumaikat alkalmazó szakorvosok tekintetében pedig a magas képzettség, innovatív szemlélet a Nobel Biocare cég számára is elengedhetetlen feltétel.

Azért, mert a Nobel Biocare cég nem csak implantátumokat gyárt
A cég a Nobel Procera rendszer segítségével egy zárt minőségbiztosítási rendszeren belül a Nobel implantátumokra készülő egyedi fogpótlások vázszerkezetét is képes csúcsminőségben, időtállóan, CAD-CAM technológiával legyártani. 

A Procera a Nobel Biocare cég saját fejlesztésű fogpótlás készítő CAD-CAM rendszere. A Procera vázszerkezettel készített cirkónium vázas koronák, hidak anyagminősége nagyon magas esztétikai és funkcionális követelményeknek is eleget tesz, és az implantátum felszínhez való kapcsolódásuk pedig rendkívül pontos, erre a Nobel Biocare garanciát is vállal. Ez a pontosság a hosszú távú siker, azaz az időtálló implantációs fogpótlás egyik kulcsfontosságú záloga.
A prémium kategóriás Nobel Biocare implantátumokról bővebb információért kattintson az alábbi linkre. http://nobelimplant.hu/

A vizsgálat során feltárt eredmények, valamint a páciens egyedi adottságai és igényei határozzák meg a kezelés módját, mely lehet:

 • Azonnali implantáció
 • Azonnali implantátum terhelés
 • Teljes fogív-rehabilitáció
 • All-on-4 eljárás

Ha szeretne több információt megtudni, jelentkezzen konzultációs napunkra!

Jelentkezem

A kezelésről

A rendelőnk által nyújtott hosszú távú előnyök, melyeket minden páciensünk számára biztosítunk:

1.)    Hosszú távú biztonság és garancia:
Rendelőnkben elkötelezetten dolgozunk azért, hogy pácienseinknek hosszú távon sikeres, magas esztétikájú, pontos illeszkedésű, jól funkcionáló rögzített fogpótlást készítsünk, ezért rendelőnkben minden All-on-4 koncepció alapján végzett teljes-rehabilitációs kezelés során kizárólag a Nobel Biocare által gyártott és forgalmazott implantátumok és eszközök kerülnek felhasználásra. Büszkék vagyunk rá, hogy a teljes kezelési folyamat során a Nobel Biocare által adott minőséget biztosítjuk pácienseink számára és a kezelés teljes folyamata során egyáltalán nem használunk utángyártott termékeket.  

Az általunk követett márkahűség egyik előnye pácienseink számára, hogy ezzel a hosszú távú ideiglenes és a végleges hidak készítésekor is a legpontosabb illeszkedést érjük el, mely a megfelelő funkció és a magas esztétika elengedhetetlen alappillére.
A másik előny, melyet márkahűségünkön keresztül biztosítunk pácienseink számára az a kiterjesztett hosszú távú garancia, hiszen a Nobel Biocare az általa forgalmazott termékek anyagára élettartam garanciát vállal. A Nobel saját fogpótlás készítő rendszere a Procera által készített fogpótlásokra 5 év garancia érvényes, de amennyiben a Procera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, abban az esetben nemcsak az implantátumok, hanem a Procera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

2.) Számítógép vezérelt CAD-CAM technológia az implantátumokra készített rögzített fogpótlások készítésekor:
A CAD-CAM technológia a legkorszerűbb eljárás a fogtechnikában. 
A rendelőnkben átadott implantátumokra készült fogpótlások váza fogtechnikusunk által, számítógéppel kerülnek megtervezésre, és nagy pontosságú marógép által kerül kivitelezésre, így minden egyes munka egyedi, de ugyanakkor ipari paramétereknek megfelelő, maximális pontosságú. Ez a hosszú távú tartósság szempontjából fontos, mert a hídváz passzív illeszkedése az implantátumokra az egyik záloga az időtálló fogászati rehabilitációnak.

3.) Csavarozható eljárással készített ideiglenes és végleges hidak:
Rendelőnkben az implantátumokon elhorgonyzott fogpótlások rögzítése csavarozható módszerrel történik, melynek lényege, hogy a végleges fogpótlások nem ragasztással, hanem az implantátumokra való csavarozással kerülnek rögzítésre.
A csavarozható eljárásnak köszönhetően az implantátumokra rögzített hidak biztonsággal eltávolíthatóak és visszarögzíthetőek, mely nagyobb biztonságot jelent az ideiglenes rögzített híd véglegesre történő cseréjekor, ill. a végleges híd átadása után is mind az orvos, mind a páciens számára.

4.) Magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosi háttér:
Rendelőnkben minden implantációs kezelést a Szegedi Tudományegyetem és a Münsteri Egyetem (Németország) implantológiai mesterképzését is elvégző dento-alveoláris sebész szakorvosunk Dr. Orosz Gábor végzi, aki rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi szakmai elméleti és gyakorlati képzéseknek is.

Bővebb információt az implantátumokról, valamint az elérhető kezelésekről a Tudástárban olvashat.
 

All-on-4 rendszer

Teljes fogív rehabilitáció All-on-4 koncepció alapján

4 implantátumon elhorgonyzott rögzített híd készítése azonnali terheléssel, 4 nap alatt, kedvezőtlen csontkínálat esetén is csontpótlás szükségessége nélkül.

Ha elvesztette fogait és a rögzítés nélküli, hagyományos protézis használatát szeretné elkerülni, az All-on-4™ koncepció alapján történő implantációs kezelés az egyik legkedvezőbb eljárás.
A rendelőnkben is alkalmazott, a világhírű implantológus Prof. Dr. Paulo Malo által kifejlesztett és az innovatív fogászati megoldások egyik világvezető cége, a Nobel Biocare által szabadalmaztatott All-on-4 technika alkalmazásával jelentős időbeli és anyagi megtakarítást biztosítunk pácienseink számára.
Az All-on-4 koncepció lényege, hogy a teljes fogívet rehabilitálni tudjuk, mindössze egy szájsebészeti beavatkozással, fogívenként 4 implantátumon elhorgonyzott, rögzített körhíddal, kedvezőtlen csontkínálat esetén is.
Az All-on-4 technika egyik legnagyobb előnye, hogy kismértékű csontállomány esetén is csontpótló műtét szükségessége nélkül végezhető sikeres, implantátumokon elhorgonyzott körhíddal történő teljes fogív rehabilitáció. Az implantációt követően a megfelelő primer stabilitással rendelkező implantátumok azonnali terhelésének köszönhetően 4 nap alatt rögzített, implantátumokon elhorgonyzott körhidat készítünk, így pácienseink számára kivehető fogpótlás viselésére átmenetileg sincs szükség.


Az All-on-4 koncepció alapján végzett teljes fogív-rehabilitáció folyamatáról a Tudástárban olvashat.

All-on-4
All-on-4 koncepció — 4 implantátum, 4 nap alatt, teljes fogív rehabilitáció

Ha szeretne több információt megtudni, jelentkezzen konzultációs napunkra!

Jelentkezem

Fogpótlások

Esztétikus fogpótlások készítése

Ha valakinek foghiánya van, akkor alapvető igénye, hogy a fog pótlása ne legyen felismerhető, a lehető legtermészetesebb látványt-, és magas komfortérzetet nyújtson. És persze legyen tartós, időtálló. 

Ezért a fogpótlások készítésekor nagy hangsúlyt fektetünk a preparálandó fogak egészségére, a tartósságra, a stabilitásra, az egészséges rágófunkció helyreállítására, az esztétikára és a páciens elégedettségére.

Ma már a korszerű fogtechnikai eljárások lehetővé teszik, hogy a fogpótlások digitális platformon készüljenek, ami azt jelenti, hogy a fogtechnikus nagy nagyításban, számítógép előtt ülve tervezi meg, és rendkívül pontos CAD-CAM technológiával készíti el a páciens fogpótlását.
Fogpótlásaink elkészítése során arcíves regisztrációt végzünk még a munkafolyamat legelején, így biztosítva a tökéletes harapási funkciót és az esztétikus archarmóniát.

Rendelőnkben a készíthető fogpótlások teljes palettája elérhető, CAD-CAM technológiával is:

 • Rögzített (fix) fogpótlások készítése - fémkerámia koronák és hidak
 • Rögzített fémmentes fogpótlások készítése - cirkónium-kerámia koronák és hidak, gradia inlay-ek
 • Implantátumon elhorgonyzott fogpótlások - fémkerámia és fémmentes cirkónium-kerámia koronák és hidak, melyek fogászati implantátumokon kerülnek elhorgonyzásra csavarozható rögzítéssel
 • Kombinált fogpótlások - fix és oldható kapcsolattal rögzített kivehető fogpótlások
 • Oldható kapcsolattal rögzített fogpótlások
 • Teljes kivehető fogpótlások
 • Ideiglenes fogpótlások készítése a végleges koronák, hidak elkészültéig

Bővebben a koronák és hidak típusairól, a foghiányok fajtáiról és a javasolt kezelések folyamatairól a Tudástárban olvashat.

Procera fogpótlások

Mit jelent a Procera?
A Procera a Nobel Biocare (USA/Svédország) piacvezető fogászati implantátumokat gyártó cég saját fejlesztésű fogpótlás készítő rendszere. A név a pro ceramia, a kerámia leplezés előtti fogtechnikai munkafázisra, azaz a fogpótlások vázszerkezetének kialakítására utal. A Procera rendszerrel kiváló minőségű, garantáltan tartós vázszerkezeteket lehet létrehozni, CAD-CAM technológiával. A Procera a Nobel Biocare cégre jellemző innovációval a világon az első CAD-CAM rendszer volt a fogászati piacon, mely már az 1980-as években elérhető volt, tehát már több mint 30 éves tapasztalat bír a rendszerrel kapcsolatban.
A Procera rendszer kiváló minőségű 3D lézer scannert és tervező szoftvert is tartalmaz, így digitalizálható a páciensek fogászati mintája, és a fogtechnikus számára lehetővé válik a digitális fogpótlás tervezés. A megtervezett vázszerkezetek (az európai és amerikai megrendelők esetén) az USA-ban kerülnek legyártásra. Ezután a fogászatok, illetve a fogtechnikai laboratóriumok megkapják a kiváló minőségű kész vázszerkezetet.

Milyen előnyökkel jár a Procera fogpótlások készítése?
A Procera rendszerrel kiváló pontosságú széli záródású korona- és hídvázakat tudunk tervezni természetes lecsiszolt fogakra, és CAD-CAM technológiával legyártatni azt a Nobel Biocare céggel. A vázszerkezet anyaga lehet cirkónium, vagy kobalt-króm ötvözetű fogászati fém is.
A Procera rendszerrel kiváló pontosságú, passzív illeszkedésű, csavarozható rögzítésű, akár döntött csavarbehelyezéssel ellátott korona- és hídvázakat tudunk tervezni Nobel Biocare implantátumokra. A vázszerkezet anyaga lehet előre szinterezett, magas minőségű cirkónium vagy titán is, mely ugyanaz az anyag, amelyből maga az implantátum is készül, ezáltal a galvanizmus kizárt.
Bővebben az egyedi tervezésű, Nobel Procera koronák-, hidak készítéséről és a digitális fogászatról a Tudástárban olvashat.

Komplex garancia
Minden Nobel Biocare implantátumra élettartam garancia érvényes. Amennyiben az implantátum cseréjére lenne szükség, és a fogpótlás a Procera rendszerrel készült, akkor az implantátum cseréje mellett a fogpótlás új Procera vázszerkezete is garanciális keretek között megvalósítható a Nobel Biocare cég jóvoltából.
Minden egyes Procera által legyártott vázszerkezet egyedi azonosítóval van ellátva. A páciens számára ez az azonosító természetesen hozzáférhető, és az esetleges garancia nem csak abban a rendelőben érvényesíthető a Procera felé, ahol a fogpótlást készítették.
 

Kapcsolódó Tudástár tartalmak

Szolgáltatásaink bemutatásánál törekedtünk a kellő tömörségű, alapvető ismeretek megosztására, de van, amikor érdemes bővebben elmélyedni az egyes témákban. A tudástárban minden információt megtalál, amit a fogak kapcsán tudni érdemes

tovább a tudástárba

Áraink

Rögzített fogpótlások
Fogpótlásaink elkészítése során arcíves regisztrációt végzünk még a munkafolyamat legelején, így biztosítva a tökéletes funkciót és az esztétikus archarmóniát.
CAD-CAM vázas fémkerámia korona készítése természetes fogra
85.000 Ft
Implantátumon elhorgonyzott, CAD-CAM vázas, fémkerámia korona, csavarozható rögzítéssel, ún. nyitott rendszerrel készítve
100.000 Ft
Üvegszálas csap beragasztása és csonkfelépítés kompozit anyaggal
45.000 Ft
Árajánlat minden esetben egyéni kezelési terv alapján készül.
Nobel Procera fogpótlások
A Procera a világhírű Nobel Biocare kimagasló minőségű, digitális fogpótlás rendszere. A Procera fogpótlások vázszerkezetére 5 év gyári garancia érvényes.
Saját fogon elhorgonyzott Procera vázas HTML teljes cirkónium korona
130.000 Ft
On1 bázis implantátumra
38.000 Ft
On1 felépítményre cirkónium csavarozható korona
165.000 Ft
Implantátumon elhorgonyzott esztétikus Procera vázas cirkónium-kerámia kanyarcsavaros csavarozható korona/hídtag bármely fog helyére
203.000 Ft
Implantátumon elhorgonyzott teljes cirkónium Procera kanyarcsavaros korona az őrlőfogak helyére (garantáltan törhetetlen)
203.000 Ft
Kivehető fogpótlások
Teljes, kivehető fogsor (állcsontonként értendő ár)
150.000 Ft
Fémlemezes kivehető fogpótlás (állcsontonként értendő ár)
180.000 Ft
Rugalmas, törésálló fogsor (állcsontonként értendő ár)
180.000 Ft
Ideiglenes fogpótlások
Rendelőben készített azonnali ideiglenes korona
10.000 Ft
3D nyomtatott ideiglenes korona, hídtag
30.000 Ft
Fogászati implantáció - Prémium implantátumok
Nobel Biocare Replace implantátumok
203.000 Ft
Nobel Biocare Replace titán felépítmény
egyéni ár
Nobel Biocare Replace egyéni felépítmény
egyéni ár
Nobel Parallel CC implantátumok
203.000 Ft
Nobel Biocare Active implantátumok
212.000 Ft
Árajánlat minden esetben egyedi tervezés alapján készül.
Implantátum felszabadítás ínyplasztikával (implantátumonként)
10.000 Ft
Teljes fogív rehabilitáció All-On-4 koncepció alapján, csomagajánlatok
All-On-4 Nobel Biocare implantátumok alkalmazásával
Az ár tartalmazza az implantátumok, Multi-unitok, Temporary snap copingok és a 10 tagú, fém megerősítésű akrilát hidat is, melyet min. 6 hónapos időszakra rögzítünk az implantátumokra.
1. csomag:
1.550.000 Ft
Az ideiglenes hidak cseréje végleges fogpótlásokra, min. 6 hónappal az implantáció után:
Procera által készített fém vázas, kerámia leplezésű híd (Malo Clinic Bridge)
1.700.000 Ft
Procera által készített titán vázas, kompozit leplezésű híd
1.600.000 Ft