Telefon

Hívjon minket bizalommal

Esztétikus fogpótlások készítése

A fogpótlások készítésekor nagy hangsúlyt fektetünk a preparálandó fogak egészségére, a tartósságra, a stabilitásra, az egészséges rágófunkció helyreállítására, az esztétikára és a páciens elégedettségére.

Rendelőnkben a készíthető fogpótlások teljes palettája elérhető:

 • Rögzített (fix) fogpótlások készítése - fémkerámia koronák és hidak

 • Rögzített fémmentes fogpótlások készítése - cirkónium-kerámia koronák és hidak, gradia inlay-ek

 • Implantátumon elhorgonyzott fogpótlások - fémkerámia és fémmentes cirkónium-kerámia koronák és hidak, melyek fogászati implantátumokon kerülnek elhorgonyzásra

 • Kombinált fogpótlások - fix és oldható kapcsolattal rögzített kivehető fogpótlások

 • Oldható kapcsolattal rögzített fogpótlások

 • Teljes kivehető fogpótlások

 • Ideiglenes fogpótlások készítése a végleges koronák, hidak elkészültéig

Fogpótlásaink elkészítése során arcíves regisztrációt végzünk még a munkafolyamat legelején, így biztosítva a tökéletes funkciót és az esztétikus archarmóniát.

Fémkerámia és fémmentes cirkónium-kerámia koronák

A fémkerámia koronák elsősorban a hátsó régióban lévő sérült, letört fogak esztétikus felépítését segítik. Fontos megemlíteni, hogy a legszebb kerámia korona is csak egészséges fogra helyezhető fel.
Ha a fog nem egészséges, akkor a kezelőorvos első lépésként helyreállítja a fog állapotát. A fémkerámia koronák néhány napon belül elkészülnek és tökéletesen illeszkednek fogai színéhez és alakjához.

A fémkerámia hidak segítségével a foghiányok tartós, esztétikus és költségkímélő pótlása oldható meg. A híd kettő, vagy több pillére a foghiányt határoló, előkészített – lecsiszolt – fogak, a híd teste pedig a foghiányt áthidaló pótfogak (koronák). Maga a híd a fogtechnikus által készített fém vázból és a rárétegezett, esztétikus kerámia leplezésből áll. Az így elkészített híd tartós megoldást jelent, élettartama 8-10 évre becsülhető.
A fémmentes cirkónium koronák, hidak a ma ismert legtartósabb és legesztétikusabb fogpótlások.  A cirkónium kerámia koronák ugyanis fényáteresztő tulajdonságuknak köszönhetően ugyanolyan természetesnek hatnak, mint saját fogaink.
A cirkónium-kerámia fogpótlások készítésének esztétikai szempontból kiemelt fontossága elsősorban a frontrégióban készítendő koronák, hidak esetén van. A cirkónium-kerámia koronák másik kiemelkedő előnye, hogy fémmentes kialakításának köszönhetően fémallergiások is viselhetik.

A koronák és hidak elkészítésének folyamata:

Első alkalommal egy személyes vizsgálat és konzultáció keretében kezelőorvosunk elkészíti pontos kezelési tervét. Előre meghatározzuk a készítendő fogpótlás típusát, mértékét, az egyes fogpróbák időpontjait, hogy Ön is pontosan tervezhesse a kezelés folyamatát. A kezelést az előzetes, pontos tervezés után kezdjük meg. A kezelés folyamata a következő:

 1. Az első kezelési napon fogorvosa előkészíti a hidat tartó pillérfogakat. Ha azok nem egészségesek, akkor a kezelőorvos első lépésként helyreállítja azok tartósságát, ilyenkor gyökérkezelés szükséges.

 2. Ezután lenyomatot vesz. A lenyomat alapján elkészül az előkészített fogakra pontosan illeszkedő váz, melynek pontosságát a vázpróba alkalmával ellenőrizzük.

 3. Ezután a fogtechnikus a fogorvos utasításai alapján kidolgozza a páciens számára a fogaihoz színben és formában legharmonikusabban illeszkedő kerámialeplezést, amit az úgynevezett mattpróba során szintén leellenőrzünk.

 4. A végső bepróbálás után a páciens előkészített fogaira beragasztjuk a fogpótlást.

 5. Komplett, teljes körhíd pótlások esetén a kezelést megelőző tervezési szakaszban fogorvosunk kérésre mosolytervező szoftver alkalmazásával előre látványtervet készít a készítendő fogpótlásról. Ön milyen mosolyt szeretne?

Fogpótlások készítése esetén nagy figyelmet fordítunk arra, hogy amíg új koronája vagy hídpótlása készül, ideiglenes fogpótlással lássuk el. Az ideiglenes koronáknak, hidaknak köszönhetően hétköznapjait a megszokott rend szerint élheti.

Implantátumokon elhorgonyzott koronák, hidak

Szóló foghiány pótlása implantátumon rögzített koronával: Kisebb, szóló foghiányok pótlásakor az implantátumoknak köszönhetően elkerülhetjük a foghiányok körül lévő egészséges fogaink lecsiszolását, hiszen a korona pilléreként a foghiány helyére beültetett implantátum szolgál. 

Kiterjedt foghiányok, a fogpótlás szempontjából stratégiai jelentőségű pillérfogak hiánya esetén nehéz döntés előtt állunk: meg kell barátkoznunk a kapcsos, a kivehető, a protézis szavakkal vagy létezik más megoldás?
A későbbi magas színvonalú fogpótlás elkészítése szempontjából fontos, hogy megfelelő - stratégiai - pillérek rendelkezésre álljanak. Ha a feltételek adottak, a szájsebészeti kisműtétet vállalva fogászati implantátum beültetésével fix fogpótlás készítésére is van lehetőség.
A fogászati implantáció feltételeinek megléte egyéni mérlegelés tárgyát képezi, ezért a kezelési terv felállításához mindenképp személyes találkozóra, fogorvosi vizsgálatra és ún. CT-felvételre van szükség.
 

 Esztétikus fogpótlás

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.