Telefon

Hívjon minket bizalommal

A felső fogív teljes rehabilitációja Zygoma implantátumokkal

A felső fogív teljes rehabilitációja csontpótlás nélkül, 4 nap alatt, Zygoma implantátumokkal.

Amennyiben Önnek teljes (vagy közel teljes) felső foghiánya van, de a rögzített fogpótlás készítéséhez szükséges implantáció szempontjából extrém kevés csontállománnyal rendelkezik, akkor is van megoldás!

A speciális Zygoma implantátumok alkalmazásával a csípőlapátból kivett csontszövettel történő állcsontpótlás-műtét, mely közel 18 hónap fogatlansággal és többszöri műtétekkel járna elkerülhető, ezáltal a hosszú gyógyulási idő leredukálható.

Amennyiben Ön a jelentős műtéti megterhelést okozó, hosszú gyógyulási időt igénylő csontpótló műtétet szeretné elkerülni, ugyanakkor a kényelmetlen, funkcióját nem teljesítő, kivehető fogpótlást sem szeretné, akkor a Zygoma implantátumokkal bizonyítottan biztonságos megoldást tudunk nyújtani Önnek.

A Zygoma implantátumokat teljes felső foghiány helyreállításakor, kifejezetten extrém kismértékű csontállomány esetén alkalmazzuk. A speciális Zygoma implantátumok a felső őrlő régiók területén a kétoldali járomcsonthoz kerülnek beültetésre, így alkalmazásuk nagyfokú felső állcsonthiány esetén is csontpótlás szükségessége nélkül lehetséges. Mivel minden eset egyedi, és ennek megfelelően minden kezelés egyénileg mérlegelendő a kezelés előtt személyes konzultáció és CT felvétel készítése szükséges.

A Zygoma implantátumokat Prof. Dr. Paulo Malo által kifejlesztett All-on-4™ koncepció alapján végzett kiterjedt foghiány fennállása esetén történő teljes fogív-rehabilitáció esetén ajánljuk, abban az esetben, ha az implantáció szempontjából extrém kismértékű állcsontállomány áll rendelkezésre.

Az All-on-4™ koncepció lényege, hogy a teljes fogívet rehabilitálni tudjuk, 4 implantátumon elhorgonyzott híd készítésével, így kivehető fogpótlás használatára még átmenetileg sincs szükség.
Az All-on-4™ technika alkalmazása esetén 4 fogászati implantátum biztosítja a rögíztett körhíd stabil rögzülését, így az eljárás kisebb műtéti megterhelést jelent és segít elkerülni bizonyos kiegészítő műtétek elvégzését, mint például a csontpótlás. 

Az implantációt követően megfelelő primer stabilitás esetén az implantátumok azonnali terhelésével 4 munkanapon belül hosszú távú ideiglenes rögzített híd készíthető. Az ideiglenes rögzített híd átadása után így rendkívül rövid időn belül visszatérhet megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, étkezhet és az étkezések során erősen rághat.

Fél évvel az implantációt követően az ideiglenes híd végleges hídra történő cseréje javasolt.

Az implantátumok becsontosodása után min. 6 hónappal az implantációt követően készítjük el a végleges, implantátumokon elhorgonyzott, rögzített körhidat. Míg az ideiglenes híd a kisőrlő fogakig tart, addig a végleges híd az első őrlő fogat is visszaadja, mert ekkor már az implantátumok jobban terhelhetők. A végleges híd anyaga többféle lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. Természetesen az ideiglenes híd ezalatt az időszak alatt is hordható.

A Zygoma implantátumok alkalmazásának előnyei összefoglalva:

  1. A szájsebészeti beavatkozás egyetlen műtéttel, kis kockázattal jár
  2. Az implantátumokra rögzített felső ideiglenes híd 4 munkanap alatt elkészül, így 
  3. Kivehető fogsor viselésétre egyáltalán. még átmenetileg sincs szükség 
  4. Ön rövid időn belül (1 héten belül) újra magabiztosan étkezhet, mosolyoghat, visszatérhet megszokott életviteléhez.
     

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.