Telefon

Hívjon minket bizalommal

Azonnali implantáció

Az implantátum behelyezése során elsődleges szempont, hogy ne sértsünk semmilyen fontos anatómiai képletet (pl.: ideg, másik fog, ér, arcüreg).

Mit jelent pontosan az implantátumokkal történő teljes rehabilitációs eljárás?

Az implantációs hídpótlással történő teljes rehabilitáció előnye:

 • Elkerülheti a kivehető fogpótlás használatát
 • Az implantátumok biztosítják a csontállomány stabilitását
 • A fogtechnikus által elkészített rögzített ideiglenes hídpótlás számos esetben már 4 munkanap alatt elkészítésre kerül, így a 3-6 hónap, esetenként 1 év várakozási időszak elkerülhető.
 • Magabiztosan mosolyoghat és visszatérhet megszokott életviteléhez

Rendelőnkben nemzetközileg elismert, biztonságos implantátumok kerülnek alkalmazásra. A rendelőnkben alkalmazott implantátumokra élettartam garancia érvényes!

Az implantátumokon elhorgonyzott rögzített hídpótlásokat pácienseink maximális biztonsága érdekében csavarozható eljárással rögzítjük. Ennek lényege, hogy a hídpótlások nem ragasztással, hanem az implantátumokra történő felcsavarozással kerülnek esztétikus módon rögzítésre. Az eljárás előnye, hogy az ideiglenes hídpótlás rögzített hídpótlásra való cseréjekor, a hídpótlás biztonsággal eltávolítható az implantátumokról, valamint a végleges hídpótlás hosszú távon is könnyen korrigálható marad. A csavarozható eljárás tehát esztétikus, kényelmes és biztonságos megoldást jelent pácienseink számára.

A páciensek nagy része ma már tisztában van azzal, hogy a fogászati implantátumok alatt a balesetben vagy fogbetegség következtében elvesztett fogak pótlását értjük az állcsontba csavarozott titán műgyökerekkel. A fogpótlásnak e modern ága már több mint 40 éve létezik, mégis sok minden megváltozott az elmúlt pár évben.
Az Internetnek is köszönhetően egyre több információhoz juthatunk e témában azt tapasztalva, hogy napról-napra nő azon orvosok és klinikák száma, ahol fogászati implantációt is ajánlanak a páciensek számára. Mindezen túl, komplett hídpótlások készítése esetén ma már a páciensek 99%-ának ajánlhatunk az implantáció napjától számított 4-6 napon belül rögzített fogpótlást.

Előbb vagy utóbb a legtöbbünk szembesül vele, hogy fogorvosunk azt mondja már nem tudja megmenteni fogunkat és azt el kell távolítani. Sokaknak ez már talán be is következett és foghiánnyal, foghiányokkal élnek, esetleg részleges vagy teljesen kivehető pótlást – protézist – hordanak. Ez az állapot nem is biztos, hogy csak öregkorban következhet be, hiszen sok szakember találkozik már 20-30 éves foghiányos páciensekkel. Felmerül a kérdés, hogy az elvesztett fogakat hogyan lehet pótolni?
Napjainkra a tudomány és ezen belül a fogászat már eljutott olyan fejlettségi szintre, hogy a fogászati implantátumok – azaz műgyökerek – az elvesztett fogak helyére rutinszerűen, biztonságosan beültethetőek. Az implantációt végző fogorvosok többsége azt vallja, hogy ez a beavatkozás nem kell, hogy nagyobb kockázattal járjon, mint egy foghúzás. Mégis mikor fogászati implantációról beszél az orvosunk, sokak előtt egy hosszadalmas és költséges eljárás rajzolódik ki, pedig ez sem kell, hogy mindenképpen így legyen.

Fájdalommentes komplett hídpótlás implantátumokkal 1 hét alatt 

Az itt leírt módszer a páciensek döntő többségénél alkalmazható – ezt a kezelőorvos előzetesen mindig nagyon alaposan megvizsgálja. Az eljárás előtt az első vizsgálathoz elegendő egy panorámaröntgen felvétel a további tervezési szakaszban CT felvétel készítése és szakszerű tervezés szükséges, amit szintén a kezelő orvos végez el.

A teljes állcsont rehabilitáció során az első kezelési napon történő szájsebészeti kezelések és a fogászati implantáció aneszteziológus szakorvos közreműködésével történik. Az implantációt követően szakorvosunk azonnal lenyomatot vesz a fogtechnikai labor számára, mely alapján az implantáció másnapjára a labor elkészíti az ún. hosszú távú ideiglenes hídpótlás vázát.

A hosszú távú ideiglenes hídpótlás egy rögzített és esztétikus fogpótlás, mely azon túl, hogy a páciens kényelmét szolgálja - hiszen az implantátumok csontosodási időszakában így elkerülhető a kivehető fogsor viselése -, funkcionálisan is kiemelt szereppel bír. A hosszú távú ideiglenes híd célja az implantátumok merev rögzítése, amellyel a rágás (funkció) biztosított. A teljes gyógyulás alatt (6 hónap) a csontszint változik, ezért az ideiglenes hidat a teljes komfort és esztétika elérése céljából cserélni szükséges.
Az implantációt követő harmadik kezelési napon a sikeres vázpróbát követően, történik az ún. fogpróba, melynek keretében szakorvosunk megvizsgálja, és szükség esetén korrigálja a fogak formáját, színét.
A negyedik kezelési napon az elkészült hosszú távú ideiglenes hídpótlás rögzítésre - csavarozható eljárással az implantátumokra történő becsavarozásra- kerül.
Ezután az implantátumok fél éves csontosodási időszakában, a páciensnek csak az előre meghatározott kontrollokon szükséges megjelennie.
Fél év elteltével az ideiglenes hídpótlás végleges fémkerámia hídpótlásra való cseréje esedékes, mely 10 munkanap alatt elkészül.

Összefoglalva:

Tervezési szakasz (1-3 munkanap):

 • Konzultáció
 • Tanulmányi lenyomatvétel
 • Harapásregisztráció
 • CT elemzés
 • Fogpróba: a készítendő fogpótlás látványtervének kipróbálása

Kezelési szakasz (4-6 munkanap):

 • 1.nap: Implantáció, lenyomatvétel
 • 2.nap: Vázpróba
 • 3.nap: Fogpróba
 • 4.nap: Átadás-Hosszú távú ideiglenes, rögzített hídpótlás
 • 5.nap: Kontroll vizsgálat
 • Fél év gyógyulási időszak eltelte után a páciens kérésének megfelelően végleges hídpótlást készítünk, mely 10 munkanap alatt elkészül.

Implantáció, csontpótló eljárás mellett

A fogorvosok és szájsebészek egyre gyakrabban találkoznak azzal a problémával, hogy az implantációra jelentkező vagy azután érdeklődő páciensek bizonyos százalékának nem tudják önmagában a műgyökerek behelyezését ajánlani. A sokáig halogatott fogpótlás vagy akár évtizedekig hordott híd vagy protézis alatt a rágóerővel közvetlenül nem terhelt csont olyan mértékben visszahúzódott – leépült -, hogy fogászati implantáció előtt csontfelépítésre lehet szükség. Ez a beavatkozás történhet szintetikus csontpótló anyagokkal vagy a páciens saját csontjának átültetésével.  Egyes esetekben a csontpótlás és az implantátum beültetése egyidejűleg is lehetséges, így a csontpótlást követő 6-8 hónap várakozási idő is elkerülhető. Ez minden esetben a beavatkozás előtt, a tervezési szakaszban előzetesen mérlegelendő.

Komplett hídpótlás 3-6 hónap alatt

Vannak olyan esetek is, amikor az implantációt követően hídpótlás csak 3-6 hónappal az implantációt követően készíthető. Ebben az esetben az implantátumok beültetését követően ideiglenes kivehető fogsort készítünk, melyet a gyógyulási időszakban kell csak ideiglenesen viselnie a páciensnek.
A gyógyulási időszakot követően az implantátumokra esztétikus rögzített hídpótlást készítünk, melynek elkészítése 10 munkanapot igényel.

Hídpótlások rögzítése csavarozható eljárással

Rendelőnkben az implantátumokon elhorgonyzott hídpótlások rögzítése csavarozható módszerrel történik, melynek lényege, hogy az ideiglenes, majd később a végleges hídpótlás nem ragasztással, hanem az implantátumokra való csavarozással kerül rögzítésre. A csavarozható eljárás nagyobb biztonságot jelent az ideiglenes hídpótlás eltávolításakor, valamint a rögzített hídpótlás elkészítése után is mind az orvos, mind a páciens számára
 

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.