Telefon

Hívjon minket bizalommal

CT felvételek készítése

Rendelőnkben a kétdimenziós panoráma röntgenfelvételek készítésén kívül 3D CT felvétel készítésére is van lehetőség.

Mikor és miért ajánlott a CT felvétel készítése?

Egyes fogászati, szájsebészeti kezelések előtt fontos, hogy a kezelőorvos számára még pontosabb információk álljanak rendelkezésre a kezelés pontos tervezéséhez, elvégzéséhez és a hosszú távon garantálható sikerességhez. Ilyen kezelések például a góckutatás, komplikált fogeltávolítások, bölcsességfogak eltávolítása, csontpótló beavatkozások, implantációs eljárások, gyökérkezelések.
A 3 dimenziós CT felvételek a kétdimenziós panoráma röntgenekkel ellentétben lényegesen részletesebb képet mutatnak az adott állapotról például az idegek elhelyezkedéséről, a csontkínálat vastagságáról, és segítségükkel a kétdimenziós röntgeneken észrevehetetlen elváltozások is láthatóvá válnak.

Melyek azok az esetek, amikor a CT felvétel készítése elengedhetetlen?

Implantáció

Implantáció előtt az állcsont térfogat pontos meghatározása CT felvétel készítése segítségével lehetséges.
Az elkészült felvételeket szakorvosunk kielemzi, megvizsgálja az implantáció szempontjából rendelkezésre álló csontállományt, méréseket végez, meghatározza a beültetendő implantátumok méretét, típusát, megtervezi az implantációs kezelést. Éppen ezért a kezelést megelőzően pontos kezelési terv, árajánlat is kizárólag személyes vizsgálat és CT felvétel készítése alapján készíthető.

Navigált implantáció

A szabad kezes implantátum behelyezésnél pontosabb, ún. implantációs fúrósablon segítségével történő implantáció maximális precizitású, biztonságos eljárás, mellyel a fogpótlás esztétikája, tartóssága növelhető. Az implantációs fúrósablon előzetesen a fogorvos által elkészített kezelési tervnek megfelelően készül CT felvétel és lenyomat alapján. Az eljárásról bővebb információért kattintson ide.

Góckutatás és Gyökérkezelés

A góckutatáskor végzett vizsgálatok során a kétdimenziós röntgenfelvételek készítése esetén kérdéses vagy nem látható állapotok CT felvétel készítését követően pontosan láthatóvá válnak.
Gyökérkezelések előtt a fog pontos állapota, a foggyökér körüli elváltozás, a foggyökerek száma felfedhető, pontosan meghatározható.
Kinek készülhet CT felvétel?

Rendelőnkben nemcsak saját, hanem más klinikák páciensei számára is készítünk CT felvételt.

CT felvétel készítésére előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni, az elkészült felvétel CT cd-re kiírva továbbítható.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.