Telefon

Hívjon minket bizalommal

Fogászati implantáció

Hiányzik egy vagy több foga? Nem szeretné lecsiszoltatni a fogait a foghiány pótlása miatt? Vagy esetleg problémát okoz a protézise?

Implantátumok behelyezése

Hiányzik egy vagy több foga? Nem szeretné lecsiszoltatni a fogait a foghiány pótlása miatt? Vagy esetleg problémát okoz a protézise?

A fogászati implantátumok jelentik a megoldást, melyek nagyon hosszú távra, akár egész életre szólnak.
Implantációs fogpótlással ehet - ihat bármit, amit szeretne - a protézisek vagy a foghiányok okozta kellemetlenség nélkül.

Önnél is alkalmazhatók a fogászati implantátumok? 

Világszerte fogászati implantátumok milliói kerülnek egyre nagyobb számban behelyezésre minden évben. A legsikeresebb fogpótlási eszközzé váltak, s nap mint nap hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához. A fogászati implantátum behelyezése helyi érzéstelenítésben elvégezhető szájsebészeti eljárás. A fogászati implantátum beültetése mindazok számára elvégezhető, akik általános egészségi állapota megenged egy kisebb szájsebészeti beavatkozást. A fogászati implantátum behelyezése minden esetben egyénenként mérlegelendő és tervezendő, mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma állcsont sem.

Mi is az a fogászati implantátum? 

A fogászati implantátum célja a hiányzó fog, fogak gyökereinek állcsontban történő pótlása. A fogászati implantátum nem más, mint egy olyan speciálisan kidolgozott, nagyon nagy tisztaságú titán csavar, aminek a felszíni megmunkálása lehetővé teszi az állcsontban való rögzülést. Ez helyettesíti a fog gyökerét.
A fogászati implantátum belsejében pedig egy finommechanikai csatlakozási rendszer van, ami a fogpótlásnak az implantátumhoz való rögzítését teszi lehetővé. A legjobb, ha a fogpótlást közvetlenül a fogpótláson átmenő, rejtett csavarral rögzítjük az implantátumhoz, ezáltal nem használunk ragasztót. Ennek legfőbb előnye, hogy a kapcsolat oldható marad, ezáltal a későbbi javítási lehetőséget biztosítjuk. Ne feledjük, hogy a fogászati implantátum 20-25 évre, illetve akár a teljes életre szóló megoldást jelent, ezért a fogpótlás esetleges javítására szükség lehet.

Fogászati implantátum

Hogyan kerül az állcsontba a fogászati implantátum?

Minden fogászati implantátum rendszernek méret szerinti fúrókészlete van, ezzel alakítunk ki megfelelő furatot az állcsontba, majd a fogászati implantátumot meghatározott nyomatékkal betekerjük.
Rögtön az implantátum behelyezése után – amennyiben szükség van rá – néhány öltéssel összehúzzuk az implantátum felett az ínyt, majd egy hét után a varratokat eltávolítjuk.
Az állkapocs csontmennyisége egyénenként igen változó, ezért az implantátum behelyezésének módja is igen sokrétű. Általánosságban elmondhatjuk, hogy mind az implantátum gyártói, mind a fogorvos társadalom törekszik a minél egyszerűbb és biztonságosabb implantátum behelyezési technikák kidolgozására. Ezért ma már olyan implantátumok is beszerezhetők, amelyek kifejezetten kevés állcsont mennyiség esetén is biztonsággal alkalmazhatók.
Az implantátum beültetése után 3-6 hónap csontosodási idő után készíthető a végleges fogpótlás, amely időszak alatt ideiglenes fogpótlás biztosítható.
Egyes esetekben az implantációt követően már 3-6 munkanappal később hosszú távú ideiglenes fix pótlással tudjuk ellátni pácienseinket, így a gyógyulási időszak alatt is komfortos életminőség biztosítható.
Gondos diétára vagy a kimerítő tevékenységek mellőzésére csupán néhány napig van szükség, mely után a legtöbb páciens visszatérhet normál, mindennapos életviteléhez. Amennyiben az implantátumok biztonságosan rögzültek, el lehet készíteni rájuk a végleges koronákat vagy a fogsort. Ezt követően visszatérhet a mindennapos szájápoláshoz (fogmosás, fogselyem használata) és a rendszeres fogorvosi vizsgálatokon történő megjelenéshez.

Az implantátumok varázslatos világa

Miért is van szükség implantátumokra? Nos, elsősorban azért, hogy Ön visszanyerje eredeti életminőségét és boldogan, mosolyogva és korlátozások nélkül élhesse életét. A megfelelő gondozás mellett a fogászati implantátumok egész életén keresztül kiszolgálhatják az evésben, beszédben és a jó megjelenésben.
A fogászati implantátum lehetőséget nyújt arra is, hogy hidat, azaz rögzített, fix fogpótlást készítsünk közvetlenül a foghiány helyére a meglévő egészséges fogak lecsiszolása nélkül. Kiterjedt foghiányok pótlása esetén, a hídpótlás pilléreiként szolgáló implantátumoknak köszönhetően a kivehető fogpótlás készítése elkerülhető.
A rosszul illeszkedő fogsorok kihatnak a táplálkozásra, a beszédre és a megjelenésre egyaránt. A fogászati implantátumok képesek az instabil protézisek stabilitását biztosítani. Ezáltal a fogpótlás az implantátumokon stabilan rögzül, és máris megnő a komfortérzetünk, valamint a fogsor élettartama.
Végre bármilyen szituációban magabiztosan nevethet és mosolyoghat, és természetesen az étkezés is újra komfortossá válik.

Az implantátumok előnyei

  • Előnyös megjelenést biztosítanak,
  • Tartós, hosszú távú és biztonságos megoldást nyújtanak,
  • Szájüregi komfortérzetet adnak,
  • Megakadályozzák az arc és állcsontok sorvadását,
  • Óvják a meglévő ép fogakat,
  • Gazdaságos megoldást jelentenek a foghiány pótlására,
  • Speciálisan kialakított rendszerek működnek különböző esetek megoldására.
     

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.