Telefon

Hívjon minket bizalommal

Fogpótlás implantátumra azonnali terheléssel

A módszer legnagyobb előnye, hogy a kényelmetlen kivehető fogsor használata még átmenetileg sem szükséges, a beültetett fogászati implantátumok csontosodása alatt sem.

Rögzített híd implantátumokra, 1 hét alatt 

Lehetőség van azonnal terhelhető fogászati implantátumok használatára, amennyiben a páciens állcsontállománya erre megfelelő. Ilyenkor a beültetett fogászati implantátumokra egy héten belülelkészítünk egy hosszú távra (általában 6 hónapra) szóló, csavarozható rögzítésű ideiglenes híd fogpótlást, amit a páciens az implantátumok becsontosodási időszaka alatt tud használni.

Az a páciens, aki nem szeretne kivehető fogpótlást még átmenetileg sem, a  - gyakran évek óta fennálló -  reménytelen fogazati státuszból ezzel az ideiglenes rögzített híddal mindössze egy hét leforgása alatt eljut a megvalósított fix, rehabilitált, jól funkcionáló és esztétikus fogazati állapotba – ez a teljes állcsont rehabilitáció azonnal terhelhető implantátumokkal.
Ez az ideiglenes, rögzített híd rendelkezik egy végleges híd minden jó tulajdonságával (funkció: erős, jó rágóképesség, esztétika: természetes, szép mosoly, komfortérzet „testileg-lelkileg”) de a gyógyuló állcsont-és ínykontúr változása (a híd alatt a híd és a gyógyult állapotú íny között kialakult „rés keletkezése”) miatt kb. 6 hónappal a beültetést követően szájhigiéniai és fonetikai okokból szükségessé válik, hogy az ideiglenes hidat a gyógyult ínyszélhez igazodó, hosszú távon tartós és esztétikus végleges hídra cseréljük.

A végleges híd tehát ekkor a már becsontosodott fogászati implantátumokra, a véglegesen kialakult gyógyult ínykontúrnak megfelelően készül el, tökéletesen illeszkedve a gyógyult ínyhez, és gyönyörű fogakat biztosít.

Az implantációs eljárás menete nagyban függ a páciens állcsontállományától. Amennyiben az Ön esetében a rendelkezésre álló állcsontállomány az implantáció szempontjából megfelelő, és komolyabb előkészítő, implantációt megelőző csontpótlási eljárásra nincs szükség, a beültetett implantátumokra már az implantátumok beültetését követően 3-6 munkanapon belül rögzített ideiglenes híd készíthető.

A Nobel Biocare implantátumok behelyezésekor így tömörödik az állcsont állomány, ezáltal érhető el a kiváló stabilitás.
 
Az eljárást minden esetben megelőzi egy tervezési szakasz, melynek első lépése a személyes konzultáció és fogászati állapotfelmérés. Az első vizsgálathoz elegendő egy panorámaröntgen felvétel, a további tervezési szakaszban pedig harapási regisztráció, CT felvétel készítése és szakszerű impantátum-pozíció tervezés szükséges az elkészítendő látványterv, azaz a fogpróba alapján.

A kezelés folyamata, lépésről - lépésre:

A tervezési szakasz után, az első kezelési napon történnek az esetleges fogeltávolítások és a fogászati implantáció. Amennyiben a páciens igényli, iv. szedációt, aneszteziológus szakorvos közreműködésével biztosítunk, így a kezelés garantáltan abszolút rossz élménytől mentes. Az implantációt követően szakorvosunk azonnal lenyomatot vesz a fogtechnikai labor számára, mely alapján az implantáció másnapjára a labor elkészíti az ún. hosszú távú ideiglenes híd vázát.

A hosszú távú ideiglenes híd egy rögzített és esztétikus fogpótlás, mely azon túl, hogy a páciens kényelmét szolgálja - hiszen az implantátumok csontosodási időszakában így elkerülhető a kivehető fogsor viselése -, funkcionálisan is kiemelt szereppel bír. A hosszú távú ideiglenes híd célja az implantátumok merev rögzítése, amellyel a rágás (funkció) biztosított. A teljes gyógyulás alatt (6 hónap) az állcsontszint változik, ezért az ideiglenes hidat a teljes komfort és esztétika elérése céljából cserélni szükséges.

Az implantációt követő harmadik kezelési napon a sikeres vázpróbát követően történik az ún. fogpróba, melynek keretében szakorvosunk megvizsgálja, és szükség esetén korrigálja a fogak formáját, színét.

A negyedik kezelési napon az elkészült hosszú távú ideiglenes híd rögzítésre - csavarozható eljárással az implantátumokra történő becsavarozásra- kerül.

Ezután, az implantátumok fél éves csontosodási időszakában, a páciensnek csak az előre meghatározott kontrollokon szükséges megjelennie.
Fél év elteltével az ideiglenes híd végleges hídra való cseréje esedékes, mely 10 munkanap alatt elkészül.

Összefoglalva:

Tervezési szakasz (1-3 munkanap):

  • Konzultáció

  • Tanulmányi lenyomatvétel

  • Harapásregisztráció

  • CT elemzés

  • Fogpróba: a készítendő fogpótlás látványtervének kipróbálása

Kezelési szakasz (4-6 munkanap):

  • 1. nap: Implantáció, lenyomatvétel

  • 2. nap: Vázpróba

  • 3. nap: Fogpróba

  • 4. nap: Átadás-Hosszú távú ideiglenes, rögzített híd

  • 5. nap: Kontroll vizsgálat

Fél év gyógyulási időszak eltelte után a páciens kérésének megfelelően végleges fémkerámia hidat készítünk, mely 10 munkanap alatt elkészül.

Hídpótlások rögzítése csavarozható eljárással

Rendelőnkben az implantátumokon elhorgonyzott hidak rögzítése csavarozható módszerrel történik, melynek lényege, hogy az ideiglenes, majd később a végleges híd nem ragasztással, hanem az implantátumokra való csavarozással kerül rögzítésre. A csavarozható eljárás nagyobb biztonságot jelent az ideiglenes híd eltávolításakor, valamint a rögzített híd elkészítése után is mind az orvos, mind a páciens számára.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.