Telefon

Hívjon minket bizalommal

Implantációs fogpótlások az esztétikai zónában

Az implantációs fogpótlás tervezésekor felmérjük az arc esztétikáját is, és nem csak egyszerűen a fogakra koncentrálunk.

A természetes, gyönyörű mosoly titka nem csupán a foghiányok nem léte. A fogak mellett a fogak feletti ínylefutás is mosolygáskor kilátszódhat magas mosolyvonal esetén. Ezért a fogorvosnak ezt is figyelembe kell venni (ez az ún. "rózsaszín esztétika"). Nagyon fontos tudni, hogy a felső ajak harmónikus lefutását, tartását nem csupán a fogak adják, hanem maga a felső állcsont is.

Sajnos foghiány esetén nem csak maga a fog hiányzik, hanem a gyökér körüli csontállomány is leépül, ami régóta fennálló foghiány esetben jelentős méretű csont -és íny visszahúzódást eredményez. Ilyenkor már semmi nem tartja a felső ajkat, ami ezért összeesett, és az arc harmóniáját veszti.
Ezért fogatlanság esetén az esztétikai régióban a fogorvos dolga az archarmónia komplex visszaállítása, az ajaktartással együtt. Ha csak a fogakat adjuk vissza, akkor-bár a foghiány valóban pótolva lett- azok önmagukban nem képesek az ajak megtámasztására, az továbbra is beesett maradhat.
A visszasorvadt állcsontba nem lehet mindig tökéletes pozícióban elhelyezni az implantátumokat, mint pilléreket, és emiatt a fogak nem biztos, hogy pont oda pozicionálhatók majd, ahová azt az esztétika megkövetelné.
A sorvadt állcsont magas lefutása miatt az ilyen fogpótlásokat magasan is kell "indítani". Azért, hogy imitálni lehessen a természetes állcsontlefutást, lehetőség van rózsaszín kerámiából "műínyt" kiképezni a fogak felett, mintha azok onnan "nőttek volna ki". Ez az eljárás nem ad 100%-os esztétikai eredményt.

Az implantációs fogpótlás tervezésekor felmérjük az arc esztétikáját is, és nem csak egyszerűen a fogakra koncentrálunk. Meghatározzuk az állcsontlefutást is az ajakhoz képest, majd felmérjük az eljárási lehetőségeket. 
A páciens számára személyre szóló, írásbeli kezelési tervet készítünk. Érthetően és alaposan informáljuk őt az alternatívákról, előnyeikről, hátrányaikról. Ezután a páciens el tudja dönteni, hogy milyen megoldással szeretné pótoltatni foghiányát fogorvosával.

Lehetőség van arra, hogy ne kelljen rózsaszín kerámiából műínyt kiképezni, hanem magát az állcsont méretét és lefutását állítjuk helyre állcsont növelő sebészi technikákkal.
Ezzel az eljárással gyönyörű mosolyt és tökéletes archarmóniát tudunk elérni, hiszen nem csupán fogakat adunk vissza, hanem azok felett az állcsontállományt is. Így a pótolt fogak pozíciója, formája, mérete, és a harmónikusan helyreállított ajaklefutás biztosítja az esztétikus eredményt.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.