Telefon

Hívjon minket bizalommal

Teljes fogív rehabilitáció All-on-4™ koncepció alapján

4 implantátumon elhorgonyzott rögzített híd készítése azonnali terheléssel, 4 nap alatt, kedvezőtlen csontkínálat esetén is csontpótlás szükségessége nélkül.

Ha elvesztette fogait és a rögzítés nélküli, hagyományos protézis használatát szeretné elkerülni, az All-on-4™ koncepció alapján történő implantációs kezelés az egyik legkedvezőbb eljárás.

All_on_4

A rendelőnkben is alkalmazott, a világhírű implantológus Prof. Dr. Paulo Malo által kifejlesztett és az innovatív fogászati megoldások egyik világvezető cége, a Nobel Biocare által szabadalmaztatott All-on-4™ technika alkalmazásával jelentős időbeli és anyagi megtakarítást biztosítunk pácienseink számára.

Az All-on-4™ koncepció lényege, hogy a teljes fogívet rehabilitálni tudjuk, mindössze egy szájsebészeti beavatkozással, fogívenként 4 implantátumon elhorgonyzott, rögzített körhíddal, kedvezőtlen csontkínálat esetén is.

Az All-on-4™ technika egyik legnagyobb előnye, hogy kismértékű csontállomány esetén is csontpótló műtét szükségessége nélkül végezhető sikeres, implantátumokon elhorgonyzott körhíddal történő teljes fogív rehabilitáció. Az implantációt követően a megfelelő primer stabilitással rendelkező implantátumok azonnali terhelésének köszönhetően 4 nap alatt rögzített, implantátumokon elhorgonyzott körhidat készítünk, így pácienseink számára kivehető fogpótlás viselésére átmenetileg sincs szükség.

Az All-on-4™ koncepció alapján végzett teljes fogív-rehabilitáció folyamata lépésről-lépésre:

All-on-4™ technika alkalmazása esetén 4 fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó hidak stabil rögzülését, így kisebb műtéti megterhelést jelent és segít elkerülni bizonyos kiegészítő műtétek elvégzését, mint például a csontpótlás.

all_on_4_folyamat

1. Konzultáció és kezelési terv készítése
A kezelés előtt minden esetben dento-alveoláris sebész, implantációs mesterképzéssel (Master of Implantology M.Sc. – IMC Münster) rendelkező szakorvosunkkal, Dr. Orosz Gáborral történő személyes konzultáció és az állcsont-térfogat pontos meghatározása céljából CT vizsgálat szükséges, mely alapján írásos kezelési tervet készítünk Önnek. 
Természetesen a CT felvételt a konzultáció alkalmával néhány perc alatt rendelőnkben elkészítjük Önnek.

2. Implantáció
A személyes konzultációt követően a szájsebészeti beavatkozásokra, az implantátumok beültetésére mindössze egy műtéti időpont szükséges. Rendelőnkben arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a szájsebészeti beavatkozásokat tapasztalt, aneszteziológus szakorvos közreműködésével i.v. szedációban végezzük.

3. Négy nappal az implantációt követően fix híd rögzítése az implantátumokra
Az implantációt követően, az implantátumok azonnali terhelése mellett, a sikeres ún. vázpróbát és fogpróbát követően 4 munkanapon belül hosszú távú ideiglenes rögzített hidat készítünk a beültetett implantátumokra. Az ideiglenes rögzített híd átadása után így rendkívül rövid időn belül visszatérhet megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, étkezhet és az étkezések során erősen rághat.

4. Fél évvel az implantációt követően az ideiglenes híd végleges hídra történő cseréje javasolt
Az implantátumok becsontosodása után min. 6 hónappal az implantációt követően készítjük el a végleges, implantátumokon elhorgonyzott, csavarozható, alsó és felső rögzített körhidakat. Míg az ideiglenes híd a kisőrlő fogakig tart, addig a végleges híd az első őrlő fogat is visszaadja, mert ekkor már az implantátumok jobban terhelhetők. A végleges híd anyaga többféle lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. Természetesen az ideiglenes híd ezalatt az időszak alatt is hordható.

Nobel Biocare implantátumok beültetése esetén elsősorban a Procera által készített vázszerkezettel ellátott hidak készítését ajánljuk. 

A Procera a Nobel Biocare cég saját fogpótlás készítő rendszere. A Procera vázszerkezettel készített koronák implantátum felszínhez való kapcsolódása rendkívül pontos, éppen ezért a Procera gyár az általuk készített koronák vázszerkezetére 5 év garanciát vállal. Amennyiben Procera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, abban az esetben nemcsak az implantátumok, hanem az implantátumokra rögzített Procera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

Azért tartjuk fontosnak, hogy a Nobel implantátumokra a Nobel Biocare saját alkotóelemeivel készített Nobel Procera fogpótlás kerüljön, mert a hosszú távú megbízhatóság mellett, a hosszú távú komplex garancia is csak így érvényesíthető. Mindez pedig az Ön biztonságát szolgálja. 

Rendelőnkben az All-on-4™ koncepció alapján végzett teljes fogív rehabilitáció során végleges fogpótlásként a Nobel Procera által gyártott titán vázzal megerősített, akrilát leplezésű hidat készítünk, melynek hossza és terhelhetősége az ideiglenes hídhoz képest sokkal nagyobb, köszönhetően a magas precizitással, CAD-CAM eljárással kialakított titán Procera váznak.

A felső fogív esetében ezen típusú fogpótláson kívül lehetőség van nagyon magas esztétikájú ún. Malo Clinic Bridge (körhíd) készítésére is, amelyben a fogak egyenként, külön kialakítva, Procera cirkónium vagy fém vázas koronákból készülnek, és a  Procera által készített, nagyon nagy pontosságú, az implantátumokra csavarozható, speciálisan a koronák számára kialakított formájú titán vázra kerülnek felragasztásra. Ez a típusú körhíd fogpótlás jelenti a ma elérhető legmagasabb esztétikájú All-On-4™ eljárást. 

+1. Rendszeres kontroll vizsgálat, szájhigiénés kezelések
A kezelést követően félévente rendszeres kontroll vizsgálatra és szakképzett dentálhigiénikusaink által végzett szájhigiénés kezelésre várjuk pácienseinket.

A rendelőnk által nyújtott hosszú távú előnyök, melyeket minden páciensünk számára biztosítunk:

1. Hosszú távú biztonság és garancia:
Rendelőnkben elkötelezetten dolgozunk azért, hogy pácienseinknek hosszú távon sikeres, magas esztétikájú, pontos illeszkedésű, jól funkcionáló rögzített fogpótlást készítsünk, ezért rendelőnkben minden All-on-4 koncepció alapján végzett teljes-rehabilitációs kezelés során kizárólag a Nobel Biocare által gyártott és forgalmazott implantátumok és eszközök kerülnek felhasználásra. Büszkék vagyunk rá, hogy a teljes kezelési folyamat során a Nobel Biocare által adott minőséget biztosítjuk pácienseink számára és a kezelés teljes folyamata során egyáltalán nem használunk utángyártott termékeket.  

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy rendelőnkben nem csak az implantátumok beültetésekor fordítunk figyelmet arra, hogy magas minőségű Nobel implantátumokat alkalmazzunk, hanem az ideiglenes majd a későbbiekben a végleges körhíd készítése során is kizárólag a Nobel Biocare saját felépítményeit (Multi-Unit Abutment, Temporary Coping, Snap Coping) alkalmazzuk. 

Az általunk követett márkahűség egyik előnye pácienseink számára, hogy ezzel a hosszú távú ideiglenes és a végleges hidak készítésekor is a legpontosabb illeszkedést érjük el, mely a megfelelő funkció és a magas esztétika elengedhetetlen alappillére. 

A másik előny, melyet márkahűségünkön keresztül biztosítunk pácienseink számára az a kiterjesztett hosszú távú garancia, hiszen a Nobel Biocare az általa forgalmazott termékek anyagára élettartam garanciát vállal. A Nobel saját fogpótlás készítő rendszere a Procera által készített fogpótlásokra 5 év garancia érvényes, de amennyiben a Procera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, abban az esetben nemcsak az implantátumok, hanem a Procera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg. 

Azért tartjuk fontosnak, hogy a Nobel implantátumokra a Nobel Biocare saját alkotóelemeivel készített Nobel Procera fogpótlás kerüljön, mert a hosszú távú megbízhatóság mellett, a hosszú távú komplex garancia is csak így érvényesíthető. Mindez pedig az Ön biztonságát szolgálja.

all_on_4_front

2. Számítógép vezérelt CAD-CAM technológia az implantátumokra készített rögzített fogpótlások készítésekor:
CAD-CAM technológia a legkorszerűbb eljárás a fogtechnikában. Az öntési technológia a fogtechnikában régóta alkalmazott eljárás a lecsiszolt fogakra készített fogpótlások esetén. Azonban az implantátumokra készített fogpótlások számára ez a technológia nem kellően pontos, mert az öntési eljárásból fakadó felfekvési pontatlanságok feszültséget okozhatnak az implantátumok nyaki részén, ami töréshez vezethet az implantátumnál vagy a rögzítőcsavarnál. Esetleg az állcsontban az implantátum körüli csontállomány felszívódását is okozhatja a pontatlan fogpótlás feszülése. Ezért javasoljuk az öntött technológia elkerülését implantációs fogpótlások esetében.  

A rendelőnkben átadott implantátumokra készült fogpótlások váza fogtechnikusunk által, számítógéppel kerülnek megtervezésre, és nagy pontosságú marógép által kerül kivitelezésre, így minden egyes munka egyedi, de ugyanakkor ipari paramétereknek megfelelő, maximális pontosságú. Ez a hosszú távú tartósság szempontjából fontos, mert a hídváz passzív illeszkedése az implantátumokra az egyik záloga az időtálló fogászati rehabilitációnak.

3. Csavarozható eljárással készített ideiglenes és végleges hidak:
Rendelőnkben az implantátumokon elhorgonyzott fogpótlások rögzítése csavarozható módszerrel történik, melynek lényege, hogy a végleges fogpótlások nem ragasztással, hanem az implantátumokra való csavarozással kerülnek rögzítésre.
A csavarozható eljárásnak köszönhetően az implantátumokra rögzített hidak biztonsággal eltávolíthatóak és visszarögzíthetőek, mely nagyobb biztonságot jelent az ideiglenes rögzített híd véglegesre történő cseréjekor, ill. a végleges híd átadása után is mind az orvos, mind a páciens számára.

all_on_4_felso

4. Magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosi háttér:
Rendelőnkben minden implantációs kezelést a Szegedi Tudományegyetem és a Münsteri Egyetem (Németország) implantológiai mesterképzését is elvégző dento-alveoláris sebész szakorvosunk Dr. Orosz Gábor végzi, aki rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi szakmai elméleti és gyakorlati képzéseknek is.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Szolgáltatás árak

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Páciens koordinátor munkatársaink rendelkezésre állnak: Hétfő-péntek: 8:00–20:00 között.
Várjuk hívását a +36 1 400 1167 telefonszámon vagy látogasson el hozzánk személyesen.